Työtehtäväksi valikoitui laborointipäivänä koivuarkkien jauhaminen massaksi,ja massan arvioiminen freeness menetelmällä.
Työvaiheet :
Massan punnitseminen IR kuivaimeen (2-4g),massan kuiva-ainepitoisuuden selvittämiseksi.
Koivuarkkien punnitus (379g).Arkkien repiminen pieniksi paloiksi ja liotus vedessä,jota oli ämpärissä neljä litraa..Tämän jälkeen laitoimme litran vettä lisää ja liotimme massaa puoli tuntia.
Lisäsimme käyttövalmiiseen Valley-hollanteriin 18 litraa 20 asteista vettä.Käynnistimme hollanterin moottorin ja kaadoimme vähitellen massan ja veden hollanteriin.Massa pyöri hollanterissa puolen tunnin ajan,jonka jälkeen se oli hajonnut yksityisiksi kuiduiksi.
Näiden työvaiheiden jälkeen laitoimme 5500g painon hollanterin ripustustangon päähän.Kun alaterä nousi terätukia vasten,käynnistettiin sekuntikello.Otimme näytteitä 5,15,30,45,60 ja 75 minuutin jauhatuksen jälkeen.Otimme 1200 ml jokaista näytettä,jotka laitettiin omiin ämpäreihin.
Näytteiden ottamisen jälkeen aloitimme freeness mittauksen,jolla mitataan suotautumiskykyä.Näytettä tarvittiin 500ml,näytteen tuli olla 20 asteista.Vettä lisättiin 1000ml asti.Teimme mittaukset jokaiselle näytteelle kaksi kertaa.
Tulokset:
Jauhatusaika 5min 15min 30min 45min 60min 75min
1.mittaus 16ml 18ml 22ml 34ml 49ml 62ml
2.mittaus 16ml 19ml 22ml 34ml 43ml 62ml
Työ onnistui hyvin kaikin puolin.
Tuloksiin että SR-luku oli esim. 16 (eli yksikköä ml).
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista